Софийският градски съд реши да остави в ареста Кристиан Николов, обвинен за

...
Софийският градски съд реши да остави в ареста Кристиан Николов, обвинен за
Коментари Харесай

Прокуратурата смени обвинението срещу Кристиан Николов. Съдът го остави в ареста

Софийският градски съд реши да остави в ареста Кристиан Николов, обвинен за тежката злополука, при която почина журналистът Милен Цветков, слуд като реши, че има заплаха младежът да се укрие и поради това, че учи в чужбина. Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано.  Преди решението на съда, от прокуратурата преквалифицираха обвиняването по отношение на Николов. Първоначално той беше упрекнат за причиняване на гибел на пътя след приложимост на опиати. Сега против него е предявено ново, по-тежко обвиняване - за осъществяване на умишлено закононарушение. Съгласно Наказателния кодекс за изключително тежки случаи наказването е от 15 до 20 години или пожизнен затвор. 

По делото е направено авансово умозаключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на потърпевшия. От нея излиза наяве, че  в резултат на удара от ПТП на Цветков са били породени голям брой несъвместими с живота контузии - строшаване от 3 до 11 ребро, контузия на черния дроб, както и сърдечна тампонада.  Освен това, при случая Кристиан е отказал да взе участие в различаване, както и да даде биологичен материал за проба. Едва след обзор е открито, че той е употребявал амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин и лексотан. Ето за какво съдът счита, че Николов е съзнавал риска, който поема след приема на четирите типа упойващи субстанции. Но няма данни той да има психологични проблеми. 

Според съда може да се направи обосновано съмнение, че Николов е провокирал катастрофата на база доказателствата - собствеността на автомобила и показанията на очевидците. Защитата обаче излезе с друга теза . Според адовкат Таков нито камерите в местност били снимали лицето на 22-годишния мъж, нито някой от очевидците, отвън служителите на реда, които са очевидци в досъдебното произвеждане, не го бил показал като водач на Audi-то Q7, предизвикало жестокия пътен случай.  " Според описанието, което очевидците дават, всеки юноша в тази възраст може да е бил зад кормилото ", посочи отбраната. 

Обвиняемият бе изслушан от съда по скайп връзка. Кристиан Николов е предявил искане за по-лека мярка с претекста, че желае да продължи образованието си. Той заявил, че няма да извърши друго закононарушение или да се укрие.

Един от очевидците по делото - Денислав Бодичев описа подробно контузиите по тялото на Цветков и описа, че журналистът е бил с колан. Според него джипът се движел с към 100 км в час, а след удара колата на Цветков се отместила с 15 метра напред, когато се и завъртяла. В колата му, след удара, се е задействал и еърбек. 

Видеотехническата експертиза към момента е непълна , уточни съдът и записа, че тя ще е от изключително значение механизма на удара.

Показания даде и майката на Кристиан Николов - Десислава Николова, която е упрекната, че е позволила сина си до кара под влияние на опиати автомобила, благосъстоятелност на ръководената от нея компания. Тя е с избрана гаранция от 100 хиляди лева В своя отбрана пред съда Десислава Николова съобщи, че е напуснала София на 15 април и се върнала на 19 април вечерта, когато й съобщили, че синът й арестуван. 

Припомняме, че по-рано Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност сина на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов и приятелката на Кристиан Николов. Двамата са били спътници на Николов в колата, която той управлявал по време на злополуката, в която почина журналистът Милен Цветков. Спрямо Симона Цанкова и Георги Иванов е определена парична гаранция в размер на по 10 000 лв. за всеки.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР